Καλωσηρθατε !

Για να διατηρηθεί η παρακαταθήκη τού θάρρους που μας άφησαν οι φιλειρηνικοί πρόγονοί μας, ακόμα και μετά από την έναρξη των πολέμων (πριν λίγες χιλιάδες χρόνια, λόγω αδυναμίας προσαρμογής στις τότε κλιματικές αλλαγές ψύξης-ξηρασίας), των πληθυσμών στην ερημοποιημένη Σαχαρασία: Σαχάρα - Μ. Ανατολή -Κ. Ασία.
Ελπίζουμε να βοηθήσετε στη διάδοση κάθε αμυντικής-συμφιλιωτικής προσπάθειας για αποκέντρωση-Αυτάρκεια, όπου και αν τη συναντάτε.

Από τα έμβρυα ως τους υπεραιωνόβιους, ευτυχία είναι το αίσθημα χαράς-ασφάλειας-αφοβίας, που είναι αποτέλεσμα αλληλοβοήθειας, γενναιοδωρίας, σωστού ύπνου*, επάρκειας ήρεμης διατροφής και ορμονικής ισορροπίας.

*Ο ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΟΣ σωστός ύπνος με ελαφρύ στομάχι σε ήσυχο σκοτεινό δωμάτιο, στα βρέφη πρέπει να γίνεται όποτε θέλουν, στα νήπια από τις 8μμ, στα παιδιά 9-19 ετών από τις 9μμ και στους ενήλικες από τις 10μμ.

Για να ξεπεράσει κάποιος τον από ατυχία επίκτητο φόβο τού σκοταδιού, βοηθά το νανούρισμα, μια μάσκα ύπνου ή ένα ΑΔΥΝΑΜΟ κόκκινο φωτάκι που δεν διαπερνά τα βλέφαρα.


Πρέπει να θυμίζουμε στους κάθε φορά κυβερνώντες τρία πράγματα: πρώτα ότι διοικούν ανθρώπους, έπειτα ότι πρέπει να διοικούν σύμφωνα με κοινά αποδεκτούς, συμφιλιωτικούς νόμους και τέλος ότι ΔΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ. (Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: ότι μεν πρώτον ανθρώπων άρχει, δεύτερον δε κατά νόμους άρχει, τρίτον δε ότι ούκ αεί άρχει).
Η αλληλοβοήθεια είναι για όλους ευεργετική!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ: εδώ.
Αποκαλυπτική περίληψη για την ειρηνική, συλλογική αντιμετώπιση των φυσικών κλιματικών αλλαγών και των εγωμανών: εδώ (pdf) και σε σύντομα ταινιάκια εδώ και εδώ.

11 Αυγούστου 2009

Οι ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ Αρχάνθρωποι στο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής aee.gr(Τώρα που τα ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ και οι 'εναλλακτικές' είναι ασύμφορες γιατί στηρίζονται κι αυτές στο πετρέλαιο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την παρακαταθήκη ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ* των Αρχανθρώπων την κατευθυνόμενη πομπηιακή κατάρρευση). ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΩΝΟΒΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ!
 
[english at the end and here]

ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
Σε αμέτρητα ευρήματα ανασκαφών, όπως και σε εκατοντάδες χιλιάδες φιγούρες σε βραχογραφίες ως τις σχετικά πολύ πρόσφατες, ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ !

"Οι πόλεμοι [δηλ. οι οργανωμένες επιθέσεις ορισμένων θολωμένων λόγω συσσώρευσης εντάσεων μετά την εμφάνιση του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού, στμ] άρχισαν πριν από 10.000 χρόνια [και κλιμακώθηκαν πριν από 4.000 χρόνια μετά την ερημοποίηση της Σαχαρασίας και την αδυναμία προσαρμογής των εκεί υπερπληθυσμών].
Το δήθεν "εφιαλτικό παρελθόν", όπου ο Χομπς θεωρούσε ότι οι άνθρωποι ζούσαν με συνεχή φόβο ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ. Οι αφοβικές, μη ιεραρχικές [αντιαυταρχικές] κοινωνίες δείχνουν μια έντονη τάση για επίλυση των συγκρούσεων.
Δίνουν μεγάλη έμφαση στην εγκαθίδρυση συνεργατικής, κοινοτικής ηθικής, γενναιοδωρίας και καλής θέλησης. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τη διατήρηση σχέσεων "θετικής" ειρήνης [όχι απλά μεσοδιαστημάτων σε εχθροπραξίες] με τις γειτονικές ομάδες και με συνδυασμό επαρκούς ξεκούρασης, γάμων και συγγενικών σχέσεων, υιοθεσιών, επισκέψεων, ανταλλαγής δώρων και γιορτινών συναντήσεων με τραγούδια και χορούς. Έτσι προκύπτουν ειρηνοποιοί θεσμοί. Η πρωταρχική προδιάθεση των ανθρώπων για ειρήνη προμηνύει το μέλλον μας".
Απόλεμες κοινωνίες και η αρχή τού πολέμου, Πανεπιστήμιο Μίτσιγκαν, Warless societies and the origin of war.
Raymond Kelly, Prof. at the University of Michigan, http://www.press.umich.edu/titleDetailDesc.do?id=11589

Ενώ τα ανασκαφικά ευρήματα διεθνώς δείχνουν ότι επί εκατομμύρια χρόνια τα ανθρώπινα εργαλεία παρέμεναν πολύ απλά, η στρωματογραφία του Σπηλαίου των ειρηνικών Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, δείχνει ότι με την είσοδο των ανθρώπων στο σπήλαιο λόγω παγκόσμιας ψύξης, το νέο, ασφαλέστερο περιβάλλον και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος συνέβαλε σε τεχνολογικά άλματα, χάρη στην αλληλοβοήθεια και τη συνεχή ενθάρρυνση για αφοβία που διακρίνει τους φυσιολογικούς ανθρώπους.
Οι Πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, ανακοινώθηκε στο φετινό 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, από τον δρα Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό (η ανακοίνωση και τα ευρήματα: εδώ). Εκεί παρουσίασε ευρήματά τους: κνήμη και εργαλεία ατόμων που παρουσιάστηκαν το 1997, και ο απολιθωμένος σκελετός κοριτσιού 14 ετών, της "Δάφνης", που βρέθηκε το 2008 στις ανασκαφές τού όρους Κάλαυρος (βλ. επόμενο βίντεο), κοντά στο περίφημο Σπήλαιο των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, όπου ήδη έχουν βρεθεί οστά 3 ...δισέγγονών της!
Στο μεταξύ έχουν ήδη βρεθεί και οι ενδιάμεσοι “κρίκοι” σε άλλα σημεία στην Ελλάδα, όπως στην Πτολεμαΐδα και την Ικαρία.
Η εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων στη Χαλκιδική έχει ήδη εξηγηθεί από το γεγονός τής μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης που έδωσε η τάφρος τού σημερινού Β. Αιγαίου 17.000.000 χρόνια πριν, η οποία αφάνισε τα τροπικά δέντρα τής περιοχής, στα οποία ζούσαν, μεταξύ άλλων, οι κατά 65% όρθιοι Ελλαδοπίθηκοι, οστά των οποίων έχουν βρεθεί ήδη από το 1974. Η ανακοίνωση στα αγγλικά: εδώ, ενώ τα ευρήματα φαίνονται εδώ:

Από τότε το είδος αυτό επέζησε χάρη σε μεταλλάξεις που το βοήθησαν να σταθεί εντελώς όρθιο στο έδαφος 4 εκ. χρόνια αργότερα, δηλ. πριν από 13 εκ. χρόνια το έκαναν ΟΡΘΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ με ΘΑΡΡΟΣ, αλληλοβοήθεια, ελεύθερα χέρια για κράτημα λίθων και ξύλων για την άμυνά του και για την αναζήτηση τροφής, και με τη διατήρηση της φωτιάς αργότερα, με την οποία αντιμετώπισε τις παγετώδεις περιόδους.


Πολλοί εθισμένοι από άτυχη, ταραγμένη εμβρυοσύνη, στην επιθετικότητα, για να δικαιολογήσουν τη μανία ("μήνιν" = μανία, αιτία των πολέμων - Όμηρος, Α1) τους, επικαλούνται τους κυνηγούς προγόνους μας, αποσιωπώντας ότι καλύτεροι κυνηγοί είναι οι ήρεμοι, που νοιάζονται για την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον, χωρίς υπερπληθυσμό, και όχι οι σπασμωδικοί επιθετικοί, που από την ανικανοτητά τους στρέφονται στις αρπαγές, τον εκβιασμό για υπερπληθυσμό υπηκόων και γενοκτονιών των ανυπότακτων ...


Ο Kelly έκανε μια συγκριτική μελέτη 25 θηρευτικών (δηλ. χωρίς σκύλους/κύνες-κυνηγετικών) και τροφοσυλλεκτικών κοινωνιών από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 186 κοινωνιών από όλη τη Γη. Παρουσιασμένο στο βιβλίο του "Απόλεμες κοινωνίες και η έναρξη του πολέμου" (Warless societies and the origin of war - 2000), το κρίσιμο χαρακτηριστικό γνώρισμα που χωρίζει τις απόλεμες κοινωνίες από τις πολεμομανείς ορδές, είναι ότι η ενδεχόμενη, σποραδική βία δεν οδηγεί τους φιλειρηνικούς τελικά σε πόλεμο, καθώς η ομάδα έχει πολλούς τρόπους ώστε να την εκτονώσει: παρέμβαση ψυχραιμότερων, αστεία, συχνά δώρα και γιορτές.
Παράδειγμα διαφορετικής συμπεριφοράς: έστω ότι η αδελφή κάποιου σκοτώνεται από ένα μέλος μιας γειτονικής ομάδας. Για μια απόλεμη φυλή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρηθεί η αδελφή λ.χ του παραβάτη, δεδομένου ότι δεν διαδραμάτισε κανέναν ρόλο στην ανθρωποκτονία. Αλλά σε μια πολεμομανή ορδή, ολόκληρη η άλλη ομάδα θεωρείται υπεύθυνη, ακόμα και αν ο φόνος ήταν ακούσιος, και επιτίθενται για να σκοτώσουν όποια μέλη της μπορέσουν (οφθαλμόν αντί οφθαλμού, ώσπου να τυφλωθούν όλοι...).
Στις κοινωνίες χωρίς εκτεταμένο εθισμό στην επιθετικότητα και το μίσος, κάποιος, όπως η αδελφή του δολοφόνου, μπορεί να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής και να πάει στον καταυλισμό του θύματος χωρίς κίνδυνο να σκοτωθεί.
Στην ομιλία του με την ευκαιρία της αναγόρευσής του ως ακαδημαϊκού (http://www.unl.edu/rhames/courses/war/kelly.pdf), ο Kelly συνδύασε τα ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά στοιχεία για να επισημάνει την εξέλιξη της βίας, και πρότεινε ότι οι διομαδικές συγκρούσεις, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπήρξαν στους άμεσους προγόνους μας, είχαν σταματήσει τουλάχιστον 1.000.000 χρόνια πριν (ένα από τα παρακάτω ευρήματα έχει βρεθεί σε ανασκαφές στην Ελλάδα). Να γιατί:
Ακόμα και αν οι πρώτες ομάδες ανθρωποειδών ενδέχεται να συμμετείχαν σε επεισόδια εδαφικών συγκρούσεων σαν τους σύγχρονους χιμπατζήδες (οι μπονόμπο, ωστόσο, είναι ειρηνικοί !), η εφεύρεση από τους όρθιους αρχανθρώπους της ρίψης ακοντίων και της ανάπτυξης της τακτικής κυνηγιού με ενέδρα, άλλαξε τη φύση αυτών των διαφωνιών. "Το μέγεθος ομάδας δεν θα μπορούσε πλέον να εγγυηθεί τη νίκη", λέει ο Kelly. "Η ισορροπία δυνάμεων εξαρτιόταν τώρα από το ποια ομάδα πρώτη την ανίχνευσε άλλη". Κατά συνέπεια, οι γειτονικές κοινότητες διαπίστωσαν ότι η αποφυγή συγκρούσεων και η συνεργασία ήταν προτιμότερες ! Αυτές οι στρατηγικές διευκόλυναν τη μετανάστευση ως τρόπο να αποφεύγεται ο ανταγωνισμός για την τροφή και προώθησαν τις θετικές και ειρηνικές κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των γειτονικών ομάδων, όπως το κοινό κυνήγι, τις εμπορικές συναλλαγές και την ερωτοτροπία.

Καθόλου "σκοτεινός", λοιπόν, ο Ηράκλειτος˙ μάλλον πολύ διαφωτιστικός, γι΄αυτό λογοκριμένος:
"πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους", και σε απόδοση ταιριαστή στα σημερινά: "(ο εθισμός στο φόβο και τον εκφοβισμό=πτοείν, από το οποίο ξεκινά –όπως εννοούσαν αρχικά, ο επιθετικός πτόλεμος>) πόλεμος είναι η αιτία και ο κυρίαρχος των παρακάτω: άλλους έκανε να παριστάνουν τους θεούς, άλλους ανέδειξε ανθρώπινους, άλλους έκανε υποτακτικούς, άλλους άφοβους".

To prevent self-destructive aggression addiction of roman duels-arenas. Για πρόληψη της αυτο-καταστροφικής εξάρτησης στην επιθετικότητα των ρωμαϊκών μονομαχιών-αρένων.
Εκπαιδεύστε τα παιδιά στην υπαίθρια ζωή
και τη συμφιλιωτική Αυτάρκεια !

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Ε.Ε.)

Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας (τουλάχιστον 99,98%), όπως προκύπτει από τις σπηλαιογραφίες και τα λοιπά παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα (λ.χ. Πετράλωνα-www.aee.gr, Αλταμίρα, Λασκό, Φράγχθι, Γιούρα), ΗΤΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ, πριν αρχίσουν οι πόλεμοι πριν από 10.000 χρόνια, όπου εμφανιζόταν για καιρό υπερπληθυσμός και εθισμός σε εντάσεις (Ρέιμοντ Κέλι / Raymond Kelly, Warless societies and the origin of war - Οι απόλεμες κοινωνίες και η αρχή των πολέμων - , MECHANISMS OF ADDICTION, By Dr. Paul C. Eck and Dr. Larry Wilson - www.arltma.com/AddictionDoc.htm).

Αυτή η εκατομμυρίων ετών ειρήνη, που ορισμένοι θέλουν να απαγορευτεί η διδασκαλία της παντού, βοήθησε στην ανάπτυξη θαυμάσιων συλλογικών πολιτισμών αλληλοβοήθειας, με προσαρμογή στο περιβάλλον. Oρισμένοι μάλιστα απαράλλαχτοι συνεχίζουν να θυμίζουν, μαζί με τις παραδόσεις όσων από τους υπόλοιπους παρέμειναν φιλειρηνικοί , ότι στις σημερινές δύσκολες εποχές όπου οι εθισμένοι στην επιθετικότητα απειλούν την ίδια τη ζωή στον πλανήτη, η ανθρωπότητα προλαβαίνει να συνέλθει και να αντιμετωπίσει τους θανάσιμους κινδύνους, με πρωτοβουλία όλων των αλτρουϊστών χρησιμοποιώντας επίμονα και διαδίδοντας, ενόψει μάλιστα απότομων κλιματικών αλλαγών, θεραπευτικά τις προαιώνιες πανανθρώπινες αρετές: τη συζήτηση, τη συνεργασία, τη διαφάνεια, την επαρκή ξεκούραση, τις συλλογικές αποφάσεις, τον ελεύθερο χρόνο, το γλέντι, την αφοβία, την αυταπάρνηση!

Ο δρ Άρης Πουλιανός και η Α.Ε.Ε. με τις ανασκαφές που πραγματοποίησαν στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής κατά τις τελευταία 40 χρόνια, έδειξαν ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό σπήλαιο, αφού το 1960 βρέθηκε σ΄αυτό το 700.000 ετών απολιθωμένο κρανίο του Αρχανθρώπου. Επιπλέον το σπήλαιο είναι καταστόλιστο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που θαυμάζουν οι επισκέπτες.

Ο Πετραλώνειος πολιτισμός των ειρηνικών Αρχανθρώπων, όπως προκύπτει από την έρευνα και τις ανακοινώσεις σε δεκάδες διεθνή συνέδρια και βιβλία, ήταν βασισμένος στην αλληλοβοήθεια. Αυτή η αρχή χαρακτηρίζει πάντα την ΑΕΕ και το έργο της. Σήμερα μάλιστα, που ένα νέο μέτωπο σκοταδιστών κατά της διδασκαλίας της ιστορίας της ανθρωπότητας, τη σταματά όπου μπορεί, πρέπει με διεθνείς συνεργασίες να σταματήσει αυτή η επιθετικότητα, επικίνδυνη όσο κι αιματηρή για τις παρούσες και τις επόμενες γενιές, για τις οποίες αδιαφορούν οι εθισμένοι στο μίσος.

Οι ανασκαφές και η μελέτη του παλαιοανθρωπολογικού υλικού υλοποιούνται με τη συνεργασία έμπειρων επιστημόνων από πολλές χώρες, όπως οι Budil I., Horacek I., Ikeya M., Kretzoi M., Kurten B., Λυριτζής Γ., Murrill R.I. Η ΑΕΕ επίσης κατά την αξιοποίηση του μοναδικού αυτού σπηλαίου, και παρά τις κατά καιρούς αντιξοότητες, φροντίζει τόσο για την προστασία του όσο και για εκείνη των ευρημάτων. Έτσι έχει προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας, ενώ αρκετά μέλη της εξακολουθούν να εργάζονται εθελοντικά και να συνεισφέρουν ανιδιοτελώς οικονομικά, ειδικά ο δρ Άρης Πουλιανός, όπως έχουν παραδεχθεί και πολλοί δημόσιοι έλεγχοι.

Ενέργειες σχετικές με την κοινωφελή αξιοποίηση του σπηλαίου Πετραλώνων :

1. Η τεχνητή σήραγγα που διανοίχθηκε για την είσοδο των επισκεπτών δεν καλύφθηκε με τσιμέντο, οπότε και χαμηλότερο ήταν το κόστος και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος μικρότερη.

2. Οι τουριστικοί διάδρομοι είναι λυόμενοι και κατασκευάστηκαν ώστε να προσαρμοστούν στο μονοπάτι του σπηλαίου και όχι το αντίστροφο. Κατασκευάστηκαν κομμάτι-κομμάτι, με αντιολισθητική επιφάνεια και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στις βάσεις τους κατά μήκος της διαδρομής.

3. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες καθαρίζονται με ασφαλή τρόπο από παρασιτικούς μικροοργανισμούς 1-2 φορές το χρόνο.

4. Σύστημα ασφάλειας καλύπτει την περιοχή όλο το 24ωρο.

5. Η ΑΕΕ έχει προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων εξόδων για την κατασκευή μεταξύ 1977-1982, του μοναδικού ανοικτού 365 μέρες το χρόνο Ανθρωπολογικού Μουσείου.

6. Σε 400 προθήκες εκτίθενται περισσότερα από 2000 ευρήματα.

Η ΑΕΕ επίσης:

7. Κατασκεύασε ανοιχτό θέατρο, όπου κάθε καλοκαίρι διεξάγεται φεστιβάλ.

8. Οργάνωσε εκεί επιτυχώς το 3ο Πανευρωπαϊκό και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδρια Ανθρωπολογίας.

9. Διαθέτει στον δίγλωσσο ιστοχώρο της στο Διαδίκτυο (http://www.aee.gr) πολλές πληροφορίες -450 σελίδες - για τους ερευνητές.

10. Έχει εκδώσει το σχετικό βιβλίο του δρα Άρη Πουλιανού "Το Σπήλαιο του Αρχανθρώπου" σε 4 γλώσσες.

11. Προωθεί την αντίστοιχη επιστημονική μελέτη για την Παλαιολιθική Εποχή στην Ελλάδα.

12. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια των επισκεπτών από όλη τη Γη,

συγκαταλέγονται εξέχοντες επιστήμονες και αρχηγοί κρατών.

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στο περίφημο σπήλαιο των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, όπου η ζωή των ανθρώπων για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια κατά τις εποχές των Παγετώνων, τους οδήγησε να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την ειρηνική συνεργασία, η οποία εμπνέει όλους τους φιλειρηνικούς συνανθρώπους μας σήμερα !

BENEFICIAL MODEL DEVELOPMENT OF THE PEACEABLE ARCHANTHROPUSES PETRALONA CAVE
BY THE ANTHROPOLOGICAL ASSOCIATION OF GREECE ( A A G )


ABSTRACT
The scientific foundation Anthropological Association of Greece for more than 30 years has been conducting the development of the Petralona Cave, in a way to protect both the cave itself as well as the excavating data. There, the life of the humans for hundreds of thousands of years during the Ice ages, made them promote even more the cooperation, which inspires, during this guided exhaustion epidemic era we live (MECHANISMS OF ADDICTION, By Dr. Paul C. Eck and Dr. Larry Wilson - www.arltma.com/AddictionDoc.htm , Raymond Kelly, Warless societies and the origin of war), all peaceable people today!

FULL TEXT
Dr Aris Poulianos' and AAG's excavations during the last four decades proved that Petralona cave in Chalkidiki (Ellas / Greece), is a most important prehistoric cave in Europe, since the 0,7 m.y.a skull of Archanthropus was found there in 1960. In its Petralona culture, human cooperation, at least in cave life, and the respect of the wiser elders were of primary imprortance. The same principles always characterise AAG and its work.
Excavations and studies of palaeoanthropological material proceed in collaboration with an international team of experienced specialists, such as Budil I., Horacek I., Ikeya M., Kretzoi M., Kurten B., Liritzis Y., Murrill R.I. The same Association conducted also the development of the cave, in a way to protect both the cave itself as well as the excavating data. This offered dozens of jobs, while the members of AAG are still working voluntarily, having much contributed economically too, especially Dr Poulianos.
A certain number of measures were taken and are still supported:
1. The tourist corridors were constructed piece by piece with an anti-slip surface cover, and afterwards were put on their bases along the visitors path inside, in order to permit any displacement needed. The corridors were adapted to the cave path and not the opposite.
2. The tunnel opened in the rock was not covered with cement, so the cost was lower as was the pollution of the environment.
3. Every winter stalactites and stalagmites are cleaned safely from parasitic micro-organisms.
4. Over and around the cave 3.000 pines were planted. Their roots expand horizontally, and prevent the vertical expansion of evergreen oak's roots, thus protecting the cave.
5. Because of the lack of sufficient rain during the last three decades in Chalkidiki, a system of artificial raining has been put externally, over the roof of the cave. Its humidity, which is provided in the cave, revives it and protects the stalagmite decoration.
6. A safety and a fire alarm system are covering the whole area.
7. AAG offered the most in expenses and work for the unique daily open Anthropological Museum in Greece to be built outside the cave from 1977 to 1982.
8. 400 show-cases exhibit more than 2000 findings.
9. A 24 hours guard service with personnel and cameras is provided.
AAG also :
1. Has constructed an open air theatre, were each summer a festival is held.
2. Organized successfully in Petralona the 3rd European and the 1st National Congresses of Anthropology, in 1982.
3. Constructed a bilingual website (www.aee.gr), serving the information of any researcher worldwide.
4. Edited the book "The Cave of the Petralonian Archanthropinae", by Dr Aris Poulianos, in four languages, Greek, English, German and Russian.
5. Promotes the scientific development and training on the palaeolithic era in Greece.
6. Is currently erecting three buildings that will shelter labs and research center.
Finally we have to mention that among the more than 2,000,000 eager to learn visitors of the cave from all over the world, who admire it and write about every day, were 3 europpean state presidents.
We will be glad to guide you in the famous Petralona Cave, where the life of the humans for hundreds of thousands of years during the Ice ages, made them develop even more the cooperation, which inspires all peaceable people today!

BIBLIOGRAPHY
Poulianos A. N. (1982a) - The Cave of the Petralonian Archanthropinae. Athens-Petralona. Library of AAG.

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ηρωικού έργου τής Ανθρωπολογικής!

Ενώ ξεκίνησε παγκόσμιο ντόμινο ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ τυράννων, με ΜΑΝΙΑ καταστροφής οι παράσιτοι εγωμανείς, για να μην τους αφοπλίσουμε, λυσσάνε εναντίον κάθε μαρτυρίας και ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ, από τους ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ Αρχανθρώπους ως τις μέρες μας, τώρα που η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητη για να επιβιώσουμε στις εξαιρετικές αντιξοότητες:
Τα σπήλαια Αλιστράτης και Διρού έχουν υποστεί ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (μεταξύ πολλών άλλων, στο πρώτο έφτιαξαν ΑΧΡΗΣΤΟ ασανσέρ που έφερε μίζες, στο δεύτερο έφτιαξαν δεύτερη είσοδο που με τα ρεύματα αέρος στεγνώνει την ατμόσφαιρα και κυριολεκτικά το κονιορτοποιεί...) από άπληστους δημάρχους με  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ  στήριξη από τον Ευ. Βενιζέλο και τις κυβερνήσεις που συμμετέχει.
Ο συνιδρυτής τής Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης και πολλαπλά τιμημένος από μεγάλους διεθνείς επιστημονικούς φορείς δρ Άρης Πουλιανός, σύμφωνα και με κρατική ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΗ έκθεση, ξόδεψε, με ελάχιστη συμβολή από το κράτος, την πατρική του περιουσία για να κατασκευάσει προς όφελος της χώρας και της ανθρωπότητας το Ανθρωπολογικό Μουσείο και τα μοναδικά έργα διαρρύθμισης στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Καθοδηγούμενοι, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ δικαστικές αποφάσεις συκοφάντες γενίτσαροι ανυπομονούν να καταλάβουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ το Σπήλαιο Πετραλώνων, και το ΣτΕ, το οποίο, ενώ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ έργο τής Ανθρωπολογικής, για πρώτη φορά σιγοντάρει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ διάταξη για την εθνική καταστροφή, αντί να ελέγξει τους πλιατσικολόγους:
Καταγγελία του δρα Άρη Ν. Πουλιανού στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» 28-9-1994, παρουσία της Μάρως Κοντού, σχετικά με τα ευρήματα του σπηλαίου Πετραλώνων που «δωρίστηκαν» σε Γερμανούς από καθηγητές του ΑΠΘ με την πλήρη μέχρι σήμερα συγκάλυψη των «αρμοδίων» του ΥΠΠΟΤ.
Αμέτρητοι αρχαιολογικοί θησαυροί βρίσκονται επί δεκαετίες «κλειδωμένοι» σε υπόγεια πανεπιστημίων και αποθήκες μουσείων, αφού το υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα της αξιοποίησής τους. Μάλιστα, οι κατά καιρούς ιθύνοντες του υπουργείου φρόντισαν να «βαφτίσουν» τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα «πανεπιστημιακές συλλογές», για να μας πείθουν ότι με κάποιο τρόπο αξιοποιούνται. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, το κρανίο που βρέθηκε στο Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής και που παραμένει χρόνια ολόκληρα στο υπόγειο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Ο καθηγητής Άρης Πουλιανός, που ανακάλυψε το κρανίο και που βρίσκεται σε ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες με το υπουργείο Πολιτισμού, καταγγέλλει στο newsbomb.gr: «Πήγα στο Αριστοτέλειο πριν από 4 χρόνια που βγήκε πρωτόδικη απόφαση υπέρ μου στο να επιστρέψει ο Αρχάνθρωπος στα Πετράλωνα και αντιμετώπισα εκεί τους καθηγητές, που τόσο εχθρικά μας απωθούσαν: «παραβιάζετε το πανεπιστημιακό άσυλο», μας φώναζαν. Έβριζαν χυδαία και μας έδιωχναν παρότι είχαμε υπέρ μας τη δικαστική απόφαση. Οι τραμπούκοι. Οι αγράμματοι καθηγητάδες. Το αφήνουν να καταστρέφεται και δεν ασχολείται κανείς. Οι αλήτες του πανεπιστημίου».
Έχετε πληροφορίες για την κατάσταση του κρανίου;
«Δεν είναι εκεί κανένας ανθρωπολόγος για να το περιποιηθεί. Το έχουν πριονίσει, έκοψαν κομμάτια μόνο και μόνο για να τα χρονολογήσουν, ενώ μπορούσαν να πάρουν οστά από τα διπλανά ζώα. Γιατί έπρεπε να κόψουν από το κεφάλι του; Τι να πει κανείς; Απογοήτευση σκέτη. Όμως, εγώ τον αγώνα θα τον συνεχίσω. Αν αυτά τα χρήματα τα είχα ξοδέψει για την έρευνα, θα είχα κατεβάσει βουνά!»
Από εκείνη την πρωτόδικη απόφαση, δεν υπάρχει καμία άλλη εξέλιξη όπως εξήγησε στο newsbomb.gr ο δικηγόρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, Δημήτρης Τρίπλης και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα κρατά 25 χρόνια και δεν έχει τελεσιδικίσει. Πιστεύω, όμως, ότι το κρανίο πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο. Εκεί υπάρχει μουσείο φυλαγμένο με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας».

Δρ Άρης Πουλιανός: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΡΟΠΗ ηφαιστειακών χειμώνων
Δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια προειδοποιούν για απότομες κλιματικές αλλαγές (όπως συνέβη συχνά στο παρελθόν), και την ανάγκη έγκαιρης προσαρμογής μας σε αυτές.
Η αύξηση των σεισμών τα τελευταία χρόνια, δείχνει διέγερση του μάγματος και ίσως προαναγγέλλει αύξηση των ηφαιστειακών εκρήξεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση της νεφοκάλυψης, των νεροποντών, των πλημμυρών και καταστροφικούς ηφαιστειακούς χειμώνες, όπως συνέβη για παράδειγμα: α) με τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη πριν 5 εκ. χρόνια νότια της Κασάνδρας στη Χαλκιδική, β) με τη γνωστή μεγαέκρηξη της Θήρας πριν 3.600 χρόνια περίπου και τον 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα που ακολούθησε, γ) με τις συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις κατά τη Μικρή παγετώδη περίοδο 1300-1900, και δ) με τον 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα το 1815-20 από την έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία.
Για το λόγο αυτό,  η ανθρωπότητα καλού-κακού πρέπει να ετοιμάζεται τόσο με αποκέντρωση (απαραίτητη και λόγω της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης) και αναδασώσεις παντού, όσο και με έρευνα για προσπάθεια εκτροπής τής ηφαιστειακής σκόνης μελλοντικών εκρήξεων, ώστε να μην φτάνει αυτή στη στρατόσφαιρα και σκεπάζει όλη τη Γη.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος ανοιχτός διάλογος και η προώθηση του αλτρουϊσμού, όπως δείχνει και το παράδειγμα των Αρχανθρώπων του Σπηλαίου Πετραλώνων, είναι απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή επιβίωσή μας.

Δρ Άρης Ν. Πουλιανός
[Σημ.: συνιδρυτής τής Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης, του Πανεπ. Πατρών και της Ανθρωπολογικής Ετ. Ελλάδος, αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Τόκιο και πρόεδρος στο Ευρωπ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στα Πετράλωνα Χαλκιδικής]

Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο:

1. http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%209/090101%20Climate/090101Climate.htm
2. Abdurakhmanov A.I., Firstov L.P., Shirokov V.A. Possible connection of volcanic eruptions with 11-year cyclicality of solar activity. In the book Bulletin
of volcanic stations. Moscow, Science, 1976, No.52, p.3-10.
3. www.Geochange-report.org
4 .Are Mega Earthquakes on the Rise?
http://www.livescience.com/13632-mega-earthquakes-increasing-japan-indonesia.html
5. Explosive volcanic eruptions triggered by cosmic rays: Volcano as a bubble chamber
Toshikazu Ebisuzaki, Hiroko Miyahara, Ryuho Kataoka, Tatsuhiko Sato, Yasuhiro Ishimine
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1342937X10001966
6. 'Super volcano' eruptions can bring Ice Ages
Τhe reason there may be no precursor eruption is that the trigger comes from above, not from within.
(ηφαιστειακές υπερεκρήξεις μπορούν να προκαλέσουν παγετώδεις περιόδους -
η πυροδότηση ίσως έρχεται από ψηλά, όχι από το υπέδαφος). http://oregonstate.edu/ua/ncs/archives/2011/oct/scientists-find-possible-trigger-volcanic-
%E2%80%9Csuper-eruptions%E2%80%9D-0    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2048432/Secret-volcanic-super-eruptions-happen-100kyears-unlocked.html 
7. [Thera] Volcanic explosion larger than Krakatoa triggers collapse of Bronze age: William Ryan, Lamont-Doherty Earth Observatory of Columbia University
http://geologymuseum.rutgers.edu/downloads/newsletter_-_2005_spring.pdf
8. ...o κόσμος μας θα πρέπει τώρα να έχει αρχίσει να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ψύξης- ίσως στην επόμενη εποχή των παγετώνων.
http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability  -
http://tucsoncitizen.com/wryheat/2010/12/15/nasa-says-earth-is-entering-a-cooling-period
9. Sunday Times: Europe May be Facing Return Of 'Little Ice Age'
http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/National/article794416.ece
10.  http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html
11. http://notrickszone.com/2010/12/28/global-cooling-consensus-is-heating-up-cooling-over-the-next-1-to-3-decades.


Dr. Aris Poulianos: Decentralization – Afforestations - AVERT volcanic winters

Dozens of top scientists in recent years warn of abrupt climate changes (as has often happened in the past), and the need for our timely adaptation  to them.
The increase of earthquakes in recent years, indicates stimulation of magma and may herald an increase in volcanic eruptions, which may lead to further increases in cloud cover, downpours, floods, and devastating volcanic winters, as happened for example: a) after the large volcanic eruption 5 million years ago south of Kassandra peninsula – Chalkidiki Greece, b) after the known eruption of Thera around 3,600 years ago that caused a 5 year volcanic winter, c) the frequent volcanic eruptions/clouding that extended the Little Ice Age 1300-1900 Little, and d) with the 1815-20 volcanic winter from the eruption of Tambora in Indonesia.
For this reason, humanity must be prepared through decentralization (absolutely necessary, given the current world economic crisis) and reforestation everywhere, and by research effort to divert future volcanic dust explosions, so that it  will not reach the stratosphere and cover the entire Earth.
In any case, the open public dialogue and the promotion of altruism, as the example of  the Petralona Cave  Arhanthropuses is absolutely essential for our secure survival.

Dr. Aris N. Poulianos
[Note: co-founder of the European Anthropological Association, of the University of Patras and of the Anthropological Association of Greece - vice president at the World Congress of Anthropology in Tokyo and president of the European Congress of Anthropology in Petralona Chalkidiki] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: